Lugnt än så länge…mentalstyrka…

Vid varje förändring av träningsschema finns en oro att det skall bli för mycket, att Virre skall få ont och det är kört. Som jag skrev igår har jag en checklista som jag använder som referens, sker ingen negativ avvikelse från den listan så blir jag lugnare. Virre uppvisar inga avvikelser idag så nu blir det spännande att träna imorgon för Sussi! Hur han känns imorgon och de närmaste dagarna är mycket viktigt för att göra en så rätt utvärdering om vi skall vara kvar på den utökade träningsplanen eller ej. Veckans träning blir spännande på flera sätt med andra ord.

Förutom att checklistan ger ett inre lugn för mig fyller den två syften till, två till tankeverktyg: den ger ett underlag för att se om den träning man gör har rätt effekt samt en möjlighet att backa bandet.

För Virre är noggrannhet A och O och all hans träning har varit under kontroll, genom bland annat en träningsdagbok. När vi började var det max 15 minuter skritt på töm, och trav lös i ridhuset tre till fyra varv i vardera håll. Galoppen fanns ej med från början. Sen har vi sakta utökat. Provat oss fram och sett vad som funkat eller ej. För ca 2 år sedan gick det t.ex inte att träna om det blåst en hel dag. Att lägga på tömkörningsgjord då var dömt för att misslyckats. En sådan dag fick man snabbt ändra planen och ta en promenad i mjukgörande syfte. Min checklista och analys av träningen gav mi förutsättningar att göra en förändring efter behov.

Skulle träningen däremot ge ett bakslag utifrån checklistan då vet man i vilken intensitet det fungerade och så kan man ”backa bandet”. Än så länge har behovet att ”backa bandet” inte varit aktuellt men det tankeverktyget är viktigt. Att ha full koll på vilken mängd Virre kan träna och må bra är det största målet och kan man alltid ”backa tillbaka” så kan vi få en lång framtid ihop.

Summa summaro: tre sätt att behålla min oro under kontroll. Ge mig mentalstyrka.

1. Checklista på Virres fysiska/ psykiska hälsa. Även yttre faktorer ss.väder och vind

2. Ger träningen rätt effekt

3. Backa bandet

Virre ger mig otroligt mycket energi, motivation och inspiration. Samtidigt krävs en mental styrka av mig för jag vet att det kan ta slut en dag, en dag kan hans artros sägs NEJ. För att hantera den biten skapade jag denna checklista och tankeverktyg. Det ger mig förutsättningar att våga fortsätta, att våga tro på att inget är omöjligt! Fortsätta träna och utveckla Virre så han får vara glad och må bra och berika mitt liv så länge det bara går.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s